Wettelijke rente

Wat is wettelijke rente:
Wettelijke rente is de rente waar u als schuldeiser recht op heeft, wanneer uw debiteur zijn factuur niet optijd heeft voldaan of wanneer u niet voldoende of niet tijdig schadeloos gesteld wordt door bijvoorbeeld een touroperator die in gebreke is gesteld. Deze wettelijke rente is door de rechter bepaald, en is hierdoor rechtsgeldig.

Wettelijke rente berekenen:
Weet u niet zeker of u recht heeft op wettelijke rente ? Of wilt u weten hoeveel wettelijke rente uw debiteur schuldig is ? Het internet staat vol met artikelen waar u kunt zien hoeveel wettelijke rente u bij uw debiteur in rekening mag brengen.

Dit is een website met reisverslagen en reisadvies:
Als uw touropertor of reisorganisatie in gebreke blijft heeft u recht op niet alleen vergoeding, u kunt ook wettelijke rente aan de in gebreke gestelde partij in rekening brengen. Maar nu eerst informatie over een van de mooiste steden van Europa, Madrid.

Alles over Madrid

Madrid was de hoofdstad van ‘s werelds eerste intercontinentale rijk. Van de 16e tot de 19e eeuw regeerde Spanje over Zuid-, Midden- en veel van Noord-Amerika, met nog verder verwijderde kolonies zoals de Filipijnen. Geen wonder dat elke volgende kerk nog barokker lijkt dan de vorige en dat er overal musea vol meesterwerken zijn. De paleizen zijn prachtig, de ministeries grimmig en de huizen enorm. Als het puur om pracht gaat, kan Madrid zich meten met Londen, Parijs en Rome.

De stad heeft vele gezichten. U kunt slenteren door de vele middeleeuwse straten die wegschieten vanaf de Plaza Mayor, richting de wirwar van straatjes in La Latina en Lavapiés. Dan is er de Habsburgse wijk, ten westen van de Puerta del Sol, en het dure, trendy gebied van de paseos (boulevards) en Calle de Serrano. Het is heerlijk om door de stad te lopen, maar u kunt ook de metro nemen, een goedkoop, efficiënt en gebruikersvriendelijk ondergronds net dat alle plaatsen die u zou willen zien met elkaar verbindt.

Boven alles is dit een stad om plezier te hebben. Madrilenen eten voortdurend buiten de deur. Overal zijn snacks te koop, van zoete churros tot hartige tapas, in bars met kleurrijk betegelde muren, volgehangen met vergeelde foto’s van vergeten stierenvechters. ‘s Zomers zijn de terrazas (buitencafés) tot in de vroege uurtjes open, hetgeen om twee uur ‘s morgens verkeersopstoppingen veroorzaakt. Alles wat u nodig hebt om volop van deze stad te genieten, is uithoudingsvermogen.

Cultuur
In de provincie Madrid wonen meer dan vijf miljoen mensen, waarvan drie miljoen in de stad zelf. Velen komen uit andere delen van Spanje en uit kolonies, zoals Argentinië en Mexico.

Taal
De landstaal in Spanje is Castiliaans. Als u Spaans op school hebt geleerd, zult u in het begin door het plaatselijke accent nog problemen hebben om het te verstaan. In Madrid zijn er echter over het algemeen wel een paar inwoners die wat Engels, Duits, Frans en Italiaans spreken.

Klimaat
Volgens een Spaans gezegde kent Madrid negen maanden winter en drie maanden hel. De winters zijn beslist koud, met soms sneeuw, en de zomers zijn heet met vaak temperaturen boven de 35 graden Celcius. Over het algemeen is de lucht droog, met een jaargemiddelde van 2730 uren zon. Voor een bezoek zijn de lente en de herfst de beste seizoenen, met warme dagen en koele nachten.

Tijdsverschil
In Spanje geldt de Greenwich Mean Time. Net als in de meeste andere landen in West-Europa is er zomertijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *